Archívum - Hírek 2014
VII. SZENTANDRÁSI FALUNAP 
2014. augusztus 17.

2014. augusztus 16.-án, délután ünnepélyes hangulatban, ünneplőbe öltözött szentandrásiak, hazalátogatók, meghívott vendégek gyülekeztek a Kultúrház előtti téren a VII. Falunap keretén belül Szent István Király méltó megünneplésére.
A színpadon szabadtéri szentmisét celebrált Buda Péter rektor és Bukovenszki Zoltán plébános, akik megáldották és megszentelték a falu kenyerét és borát, valamint azt az adományokból készíttetett országzászlót, melynek mintadarabját 1933-ban a Kápolna melletti emlékműnélt találtak, illetve az elmúlt időszakban a parókia padlásán leltek rá megviselt állapotban.
A szentmise után az ünneplők a római katolikus plébániára vonultak ahol azt az Egyháztörténeti emlékkiállítást nyitották meg, melyben berendezett egyházi eszközök, ereklyék , tárgyak felkutatásában, rendbetételében rendkívül nagy települési összefogással Zoltán atya, az egyháztanács, a polgármester, a képviselő testület vezető szerepével együtt szinte az egész falu lakossága részt vett. A kiállítást
Bukovenszky Zoltán plébános és Krajnyák Dénes polgármester nyitotta meg és ők vágták át a nemzeti színű szalagot is. A kiállítás szentandrásiak számára nagyon becses, értékes darabjait, a sokuk által sajátkezüleg felújított, rendbetett épületben valamennyien megtekintették. A kiállítás után szeretetvendéglátás volt a parókia udvarán.
A kiállítás megnyitót követően a színpadon Krajnyák Eszter műsorvezető köszöntötte, a megjelenteket. A falunapi rendezvényt Dr Hudák Zita, az edelényi Járási Hivatal vezetője nyitotta meg, majd köszöntőt mondott Krajnyák Dénes polgármester. Az ünnepi köszöntőt követően megkezdődtek a kulturális programok, melynek első fellépője a Péderi Vegyeskar, akik az elmúlt évekhez hasonlóan most is elkápráztatták az ünneplőket csodálatos hangjukkal és a magyarságról szóló szívet melengető dalaikkal. A térség, a megye és lassan az ország nagy büszkeségei a Szendrői Százszorszép Majorette csoport lányai üde színfoltja volt a fellépőknek. Csodálatosan kidolgozott és művészien előadott táncprodukciójukkal nagy sikert arattak.
SÁRKÖZI ANITA több díj és fesztivál győztese itt is jó hangulatot teremtett. Nagy tapssal, már jó ismerősként fogadta a közönség, a színpadra lépő Eperjesi Erikát, a miskolci színház primadonnáját és fellépő társát Jenei Gábort, a Madách Színház művészé. A sokak által kedvelt is közismert operetteket, nosztalgia slágereket hallhatunk a művészpárostól lendületes tánccal fűszerezve, melyet a színpadot elhagyva a közönség között az aszfalton előadva remek hangulatot csináltak. A kulturális program blokkot az Edelényi Császta Néptáncgyüttes zárta, majd közös vacsorát követően DJ BAZSO-val fergeteges hangulatban táncoltak, mulattak a szentandrási falunapon.


VII. SZENTANDRÁSI FALUNAP 
2014. augusztus 01.

TORNASZENTANDRÁS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA
Szent István Király ünnepének
méltó megünneplésére
2014. augusztus 16.-án,

VII. alkalommal rendezi meg a
SZENTANDRÁSI FALUNAPOT
PROGRAMOK
14.30 Szabadtéri szentmise,
a falu kenyerének, valamint az új bor megáldása
15.55 Egyháztörténeti emlékkiállítás megnyitója
a Római katolikus parókián.

16.00 A falunapi rendezvény hivatalos megnyitója.
16.30 Szendrői Százszorszép Majorette csoport fellépése.
17.00
Péderi Vegyeskar műsora.
18.00 SÁRKÖZI ANITA műsora.
19.00 Eperjesi Erika
a Miskolci Nemzeti Színház operaénekesének fellépése
20.00 Vacsora a megjelentek tiszteletére.
Retró Disco hajnalig, akeverő pultnál DJ BAZSO
24.00 Meglepetés fellépő

Kiegészítő programok
Pingpong verseny, kézműves foglalkozások, büfé, kirakodóvásár


© 2002 - 2022 Minden jog fenntartva! Me-NET Kft. Miskolc
A weboldalak tartalmának, képeinek másodközlése, felhasználása csak a tulajdonos írásos engedélyével lehetséges.