Archívum - Hírek 2009>

Másodszor is kiöntött a Bódva
2009.december

Másodszor is kiöntött a Bódva folyó, ezért alig két héttel az előző eset után ismét elöntötte a folyó árvize azt az utat, amely a két zsáktelepülésre vezet : Tornabarakony és Tornaszentandrás. Tornaszentandrásról a személyszállítást most is az önkormányzat magas építésű falugondnoki járművével oldják meg. A második árvíznél annyival nehezebb volt a dolguk a falubelieknek, mint karácsonykor, hogy nemcsak a munkába igyekvő helybelieket, hanem az iskolásokat is utaztatniuk kell, így sűrűbben fordul a kisbusz a település, valamint a vasútállomással rendelkező Komjáti között. Az élelmiszer szállítmányok reggel bejutottak a faluba, a készleteket így sikerült feltölteniük. A településekre a menetrend szerinti busz sem megy be, traktor vagy teherautó viszont át tud hajtani a vízátfolyásokon. Az út vonalát cölöpökkel kijelölték, és a helyiek már jól ismerik ezt a helyzetet.


 1. ÓÉV búcsúztató
  2009. december 30.

  2009.december 30-án Óév búcsúztató koncert volt az Árpádkori Ikerszentélyes templomunkban. A Szent Efrém Férfikar koncertjét követően fogadást tartottunk a vendégek tiszteletére a Kultúrházban, ahol az Árok zenekar kellően jó hangulatot biztosított a kötetlen beszélgetés mellé.  Falukarácsony
  2009. december

  Minden évben mi, Szentandrásiak falukarácsonyt ünneplünk, mint egy előzeteseként a közelgő szent ünnepnek.

  Lezárták a Komjátit Tornaszentandrással összekötő utat
  2009. december
  A vízátfolyás miatt Tornaszentandrás és Tornabarakony személygépkocsival nem közelíthető meg, de a helyiek az alsóbb rendű utakon tudnak közlekedni. Körülbelül 100 méter hosszú a vízátfolyás. Tornaszentandráson magas építésű falugondnoki járművel viszik munkába. A lezárás ellenére, saját felelősségre nagyobb autókkal, teherautókkal át lehet menni a szakaszon.

  Mikulás
  2009. december

  Hagyományos Mikulás napi ünnepséget tartottak a településen.
  A gyermekek műsorral kedveskedtek a mikulásnak és a közönségnek.  Szentandrási Falunap
  2009
  2009. évben is volt Szentandrási falunap, tájház avatóval, sportrendezvénnyel, főzőversennyel, és hajnalig tartó utcabállal.

  Szentandrás Nevű Települések Találkozója
  2009. június 19- 20.
  2009. június 19-20 között került megrendezésre a Szentandrás Nevű Települések Találkozója Jászszentandráson.


  Tájház kialakítása Tornaszentandráson
  2008

  2008. őszén egy régi paraszti portát tájházzá alakítottunk át, megőrizve benne régiségeinket, őseink hagyatékát. Átépítés előtti képek.
  Az átépítést követő állapot. Belső képek a tájházavatást követően, kiállítás képei.


  Kirándulás
  2008
  A nyáron közös kirándulást, fürdőzést, színházlátogatást szerveztünk.

  XI. Szentandrások találkozója
  2007
  2007-ben a XI. Szentandrások találkozója került megrendezésre Tornaszentandráson. Az öt Magyarországi „Szentandrás” nevű testvér településsel méltó módon kulturális programokkal ünnepelt a közösség.

  Falunap
  2008-ban

  2008 évi Szentandrási falunap képei.


  Szennyvízhálózat épült
  2004

  SAPARD támogatásból 2004-ben szennyvízhálózat épült ki a település teljes egészén.Az önkormányzat kiemelten fontos feladatának tartja a tulajdonában lévő ingatlanok folyamatos karbantartását, felújítását.(a kutúrház és környezetének látványterve)

© 2002 - 2022 Minden jog fenntartva! Me-NET Kft. Miskolc
A weboldalak tartalmának, képeinek másodközlése, felhasználása csak a tulajdonos írásos engedélyével lehetséges.