Archívum - Hírek 2013
KARÁCSONYI ÜDVÖZLET  
2013. december 10.

Jégvirág költözzön mindegyik ablakba,
Gőzölgő kalácsból jusson az asztalra,
Legyen sok ajándék szívemből kívánom,
S hogy gazdagon, örömökben teljen a Karácsony!

Tornaszentandrás Községi Önkormányzat nevében
Krajnyák Dénes polgármester


VI. Szentandrási Falunap
2013. augusztus 19.

TORNASZENTANDRÁS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA Szent István Király ünnepének közeledtével 2013. augusztus 18.-án VI. alkalommal rendezte meg a SZENTANDRÁSI FALUNAPOT. Az ünnepség az eddigi hagyományokhoz hűen Szabadtéri szentmisével, valamint a falu kenyerének megáldásával kezdődött. Az ünnepségen Dr Hudák Zita, az Edelényi Járási Hivatal vezetője mondott ünnepi beszédet és hivatalosan is megnyitotta a Falunapi rendezvényt. A megnyitót követően Krajnyák Dénes Tornaszentandrás polgármestere köszöntötte a megjelent vendégeket és a település lakóit, majd megkezdődtek a kulturális falunapi programok:
Verset mondott: Tóth Rihárd
Színvonalas táncot mutatott be a Szendrői Százszorszép Majorette csoport
AUTH CSILLA táncdalokat adott elő.
Modern táncot mutatott be Fecske Fanni és Jánoczki Ádám
Nagy sikert aratott minden korosztály egyik nagy kedvence, az est kiemelt sztárvendége: SOLTÉSZ REZSŐ
A vendégeket finom vacsorával vendégelte meg az Önkormányzat, mely elfogyasztása után CSONGOR élő zenéjére megkezdődött a tánc, és a fergeteges buliban hajnalig mulattak a Szentandrásiak.


VI. Szentandrási Falunap
2013. augusztus 9.

TORNASZENTANDRÁS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA Szent István Király ünnepének közeledtével, tisztelettel és szeretettel meghívja Önt 2013. augusztus 18.-án VI. alkalommal megrendezésre kerülő SZENTANDRÁSI FALUNAPRA

Az eddigi hagyományokhoz hűen
15.00 Szabadtéri szentmisével, valamint a falu kenyerének megáldásával kezdődnek a falunapi programok.

Melyet a rendezvény hivatalos megnyitója követ, ünnepi beszédet mond Dr Hudák Zita Edelényi Járási Hivatal vezetetője.

A Tornaszentandrás Polgármesterének köszöntőjét követően szabadtéri műsorokkal várunk minden kedves érdeklődőt.

Délutáni programok fellépői:
  Vers Tóth Rihárd előadásában
Szendrői Százszorszép Majorette csoport fellépése
16.45 AUTH CSILLA műsora.
  Modern táncot mutat be Fecske Fanni és Jánoczki Ádám
18.00 SOLTÉSZ REZSŐ műsora
19.00 Vacsora a megjelentek tiszteletére.
20.00 Élő zene, hagyományos hajnalig tartó utcabál.
  A szintetizátornál CSONGOR

Egyéb programok:
- pingpong verseny
- kézműves foglalkozás,
- büfé
- kirakodó vásár


Szentandrások XVII. találkozója Tornaszentandráson 2013. május 31-június 01. Képek a második napról  
2013. június 2.

A vendégek a TALÁLKOZÓ második napján az első napi gazdag program után picit fáradtan, de annál nagyobb lelkesedéssel ébredtek. A házigazdák igazi magyaros, a tornaszentandrási tájház udvarán lévő kemencében sütött kenyérlángossal ébresztették a vendégeket. A kemencés finomság után a vendégek több környékbeli turisztikai látványosság megtekintése közül választottak, és e szerint indulnak útnak megismerni a környék látnivalóit. Volt aki a Rákóczi barlangot nézte meg, mások Bódvaszilason az Uradalmi magtárt, mely Művészetek Magtára néven fogadta látogatóit, majd megnézték Szinpetriben a Világ Legnagyobb könyvét, és a malmot. A látnivalókat végül a Tornaszentandrási Szladics féle Tájház megtekintésével zárták. A kirándulás után a vendégek egy kellemes búcsú ebédet fogyasztottak el, majd Krajnyák Dénes polgármester a tornaszentandrásiak nevében elköszönt a vendégektől, és reményét fejezte ki annak, hogy mindenki kellemes hangulatban,jól érezte magát, és mint a 17-ik TALÁLKOZÓ házigazdája átadta a TALÁLKOZÓ zászlaját Szatai Tibor polgármesternek, aki 2014 évi 18. TALÁLKOZÓ házigazdája lesz Nemesszentandráson. A tornaszentandrásiak egy hangulatos csoportkép készítését követően jó utat kivántak a hazainduló vendégeknek.

Köszönet a rendezvény szervezőinek,
a lebonyolításban közreműködőknek és a támogatóknak.


Szentandrások XVII. találkozója Tornaszentandráson 2013. május 31-június 01. Képek az első napról
2013. június 1.

2013. május 31-én-június 01-én immár XVII. alkalommal került megrendezésre a SZENTANDRÁSOK XVII. TALÁLKOZÓJA
A két napos rendezvénysorozat házigazdája ez évben Tornaszentandrás volt . A találkozón a helyieken kívül hazánk szentandrás nevü településeiről: Hernádszentandrás, Békésszentandrás, Jászszentandrás, Rábaszentandrás, és Nemesszentandrásról érkeztek vendégek, akiket Krajnyák Dénes: a község polgármestere, az önkormányzat képviselő-testületének tagjai: Fialka István, Hegedűs Endre, Kacsinkó Jánosné és Kovács Imre, valamint Szabó Elekné jegyző és Scsavnyiczki István aljegyzője fogadott a község szívében elhelyezkedő Kultúrházban. A 17. találkozó örömére sokan már jó ismerősként, barátként üdvözölték egymást, jó kedvvel, vidám nosztalgiázással elevenítették fel az elmúlt találkozók vidám perceit. Krajnyák Dénes pohárköszöntője után jóízűen fogyasztották el a vendégek a közös ebédet, majd ünnepi testületi ülésen vettek részt. A testületi ülésen minden település vezetője beszámolt az elmúlt időszak eseményeiről, bemutatták a településük fejlődését, röviden ismertették jövőbeni terveiket, majd szerény, de ötletesnél- ötletesebb ajándékkal, emléktárgyakkal kedveskedtek egymásnak.
A hivatalos program után megkezdődött a találkozó tiszteletére szervezett programsorozat.
Első programként a vendégek felsétáltak a település legnagyobb turisztikai látványosságához, a hazai műemlék állományban páratlan értéket képviselő, festői természeti környezetben található ikerszentélyes katolikus templomhoz. A Szent András plébániatemplom a XII. századból való, első írott említése 1283-ból található. A templomban Ködmön Ferenc esperes szentmiséjét követően koncertet adott Mészáros János Elek magánénekes, a csillag születik nyertese, aki hangjával, az előadott produkciójával, természetes emberi magatartásával, egyszerűségével, nemes gondolataival lenyűgözte a koncert hallgatóságát, akik felejthetetlen élménnyel lettek gazdagabbak. A közönség állva hosszan tapsolta meg a művész műsorát.
A templomi koncert után a kultúrházban folytatódtak a kulturális programok Krajnyák Eszter vezetésével. Elsőként a Szlovákiai Péderi kórus lépett színpadra, akik nagyon színvonalas előadásukkal, csodálatos hangjukkal, kimagasló színpadi kultúrájukkal és a szíveket melengető dalösszeállításukkal nagy sikert arattak. Kedves, szórakoztató produkciót adtak elő a Ménesvölgyi Tudásvető Alapítvány iskolásai: táncos produkciójuk és versmondóik:Tóth Richárd és Túróczi László István, nagy tapsot kaptak. Vidám hangulatban elfogyasztott vacsorát követően megérkezett a találkozó születésnapi tortája, melyen már a 17-es szám gyertyája égett. A vacsorát követően modern táncos pár: Fecske Fanni és Jánoczki Ádám szórakoztatta a vendégeket, majd CSONGOR mulatós élőzenével indította be a hajnalig, vagy inkább másnap reggelig tartó fergeteges bulit.

Köszönet a rendezvény szervezőinek,
a lebonyolításban közreműködőknek és a támogatóknak.


Szentandrások XVII. találkozója Tornaszentandráson 2013. május 31-június 01. 
2013. május 06.

2013. május 31-én immár XVII. alkalommal kerül megrendezésre a
SZENTANDRÁSOK TALÁLKOZÓJA
A rendezvény házigazdája ez évben
Tornaszentandrás település
A Község Önkormányzatának Képviselő-testülete
ez úton hív és vár minden érdelődőt a 16.00 órakor tartandó Ünnepi szentmisére, valamint az azt követő Templomi koncertre.
Fellépő művész: Mészáros János Elek magánénekes.
Krajnyák Dénes polgármester
Tornaszentandrás Község Önkormányzatának
Képviselő-testülete nevében


© 2002 - 2022 Minden jog fenntartva! Me-NET Kft. Miskolc
A weboldalak tartalmának, képeinek másodközlése, felhasználása csak a tulajdonos írásos engedélyével lehetséges.